Για μια ακόμη χρονιά τα Χειμερινά Αθλητικά Μονοπάτια στα Ψαρά

 

Τα χειμερινά αθλητικά μονοπάτια έρχονται και τη νέα χρονιά στα Ψαρά, προσφέροντας τόσο στα παιδιά του νησιού μας, όσο και στους ενήλικες ένα αθλητικό και όχι μόνο πρόγραμμα προάσπισης της σωματικής και ψυχικής υγείας κατά τους χειμερινούς μήνες.

Το αγαπημένο και απολύτως επιτυχημένο πρόγραμμα, ευγενική χορηγία του ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ, αναμένεται να ξεκινήσει εντός της εβδομάδας, καθώς ήδη βρίσκεται στο νησί μας η καθηγήτρια φυσικής αγωγής κυρία Ελένη Γολεγού, που για φέτος έχει αναλάβει την ευθύνη υλοποίησής του.

Τα αθλητικά προγράμματα σχεδιάζονται και επιβλέπονται από το Τμήμα Αθλητικής Αριστείας |Sports Excellence, με την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπαιδικής Χειρουργικής Κλινικής του ΠΓΝ «ΑΤΤΙΚΟΝ» ΕΚΠΑ και στοχεύουν στην βελτίωση των κινητικών δεξιοτήτων, την κοινωνικοποίηση και το παιχνίδι.

Για την επίτευξη των στόχων είναι απαραίτητη η συνεπής παρακολούθηση, τουλάχιστον 3 φορές την εβδομάδα. Στην αρχή και στο τέλος του προγράμματος γίνονται μετρήσεις με επιστημονικά κριτήρια προκειμένου να αποτυπωθούν οι κινητικές δεξιότητες των συμμετεχόντων και το αποτέλεσμα της παρέμβασης. Τα αποτελέσματα για το πρόγραμμα ΑΜΧ 2022 έδειξαν 10% συνολική κινητική βελτίωση ενώ στην κολύμβηση καταγράφηκε 29% βελτίωση.

Φέτος, μεταξύ άλλων θα συνεχιστεί η δημιουργία της σχολικής διανησιωτικής εφημερίδας ΘΡΑΝΙΑ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ενώ έχουν ενσωματωθεί και προγράμματα προώθησης της ψυχικής υγείας, επαγγελματικού προσανατολισμού, ασφάλειας στο διαδίκτυο και πολλές άλλες δραστηριότητες. Παράλληλα, η πλατφόρμα των ΑΜ προσφέρει την άμεση πρόσβαση σε εκπαιδευτικά προγράμματα διαφόρων τομέων για όλες τις ηλικίες.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.